"Art of Defence " bestaat al sinds 5 maart 1975.
Sytze van der Meer – 6de Dangraad, is nu de 5e  hoofdleraar die deze club voortzet.

Een van de eerste leraren, die in 1975 de school in Drachten is begonnen en tevens de vereniging heeft opgericht was Luut de Groot. De club heette in eerste instantie "Kwon-Moo”, maar de naam werd in 1976 al snel gewijzigd in "Taekwon-do Vereniging Yu-Sin”. Luut leidde deze club in Drachten, geassisteerd door Harry Land en Geert Alserda.

Vanaf 1978 tot circa 1981/1982 gaf Ron Coenraad, onder supervisie van Luut, leiding en les aan deze club, geassisteerd door Geert Alserda. In 1981/1982 werd de vereniging overgenomen door Ron Coenraad die officieel leraar was geworden en die de naam veranderde in "Taekwon-do Vereniging Drachten”. Tot circa 1986/1987 werd de vereniging door hem geleid met assistentie van Geert Alserda en met regelmatige assistentie van de andere hoge Kupgraden. Ron Coenraad gaf toen vanaf 1977 tot 1979 ook al les als assistent en onder de supervisie van Luut de Groot zelfstandig les in Surhuisterveen. Later werd dit verplaatst naar Drogeham. Bekende namen van leerlingen uit die tijd waren o.a. Sander Alma, Johan de Haan, Nebbe Ciric, Wellington dos Santos, Benno Westra, Gerrie Hoekstra, Jan Bosma en vele anderen.

Een aantal leerlingen hebben zich bij andere leraren verder ontwikkeld en zijn later een eigen school begonnen of geven les in een andere vorm van gevechtssport.

In de periode van 1986/1987 werd het vaandel overgedragen aan zijn leerling Alfred Thiescheffer, die inmiddels al enige tijd als assistent van Ron Coenraad, maar ook zelfstandig, les gaf. Alfred Thiescheffer werd onder andere geassisteerd door Jan Bosma en Eduard Sariowan.

In maart/april 1998  was het tijd voor de 4e generatie leraren, en werd de vereniging voortgezet door André de Haan, in die tijd in het bezit van de 2e Dan Taekwon-do, al gauw kon André rekenen op assistentie. Deze kwam uit de hoek van Goos Wiersma, onder leiding van André de Haan behaalde hij in 1999 zijn 1e Dan in Taekwon-do.

Later volgden er meer zwarte banden, die de vereniging sterker hebben gemaakt waardoor uitbreiding naar meerdere locaties tot stand is gekomen.

Een aantal leraren en/of leraressen die hun bijdrage hebben geleverd hebben waren en/of zijn er nog steeds. Denk aan Sytze van der Meer, Herald-Peter Haan, Herman Vos, Doetie Vos, Chris Vos, Renco Herder, Gerrit Beetstra, Santi Bosma, Esther van den Bosch en Jelle Hut. Dit is maar een kleine greep uit de leerlingen die onder het vaandel van André de Haan & Goos Wiersma hun leraarsdiploma behaalden.

Het op meerdere locaties les geven inspireerde ook André de Haan. Daarom zijn er tot op heden nu 5 trainingslocaties waar door de leraren leraren van "Art of Defence” lessen worden verzorgd. Namelijk in Drachten, Leek, Burgum, Buitenpost en Surhuisterveen.